Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Uno, Due, Tre!!!! (αλλά και Intel Galileo)

Ναι, δεν προλάβαμε να συνέλθουμε από το Yun, ή να αξιοποιήσουμε την ισχύ του Due, ήρθε τώρα και το Tre να μας αποτελειώσει! Τυχεροί όσοι θα βρεθούν αύριο στις 15:30 στο Maker Faire της Ρώμης αφού θα ακούσουν τον Banzi μαζί με στελέχη της ΤΙ να παρουσιάζουν το Tre. Το οποίο επίσημα θα βγει στην αγορά την άνοιξη του 14 αλλά μέχρι τότε όλοι θα κάνουν σχέδια για το πως θα το εκμεταλευτούν... ένα κανονικό arduino, συνδυασμένο με ένα ARM επεξεργαστή της ΤΙ στο 1GHz. Πρόκειται για το ισχυρότερο μέλος της οικογένειας arduino που θα μπορεί να τρέξει linux. Δείτε την ανακοίνωση εδώ αλλά και φωτογραφίες. Να πούμε εδώ ότι στο νέο board έχει συμμετάσχει και η ομάδα ανάπτυξης του beagleboard οπότε καταλαβαίνετε ότι το Tre συνδυάζει στοιχεία και από τις δύο συσκευές, μένοντας φυσικά συμβατό με το μεγάλο πλήθος των shields που είναι διαθέσιμα για το οικοσύστημα του Arduino.

Την ίδια ώρα, η Intel ετοιμάζει τη δική της απάντηση: το Galileo, που θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα quark. Ένα συμβατό με το arduino αναπτυξιακό σύστημα με ένα επεξεργαστή που θα βασίζεται στο Pentium ISA, θα έχει το 1/5 του μεγέθους του πυρήνα του Atom αλλά και το 1/10 της κατανάλωσης του!!! Εντυπωσιακά πράγματα από την Intel που έστω και αργά, έκανε ένα πολύ σημαντικό βήμα προς το χώρο των embedded. Μερικά χαρακτηριστικά;
* 10/100 Ethernet
* mini-PCIe slot (PCIe gen 2 x1),
* USB 2 host controller
* USB client connector
* JTAG header
* 256MB DRAM
Διαστάσεις 4.2" x 2.8" και συμβατότητα με το software του arduino και τα shields του. Προβλεπόμενη τιμή κάτω από $60. Διαβάστε λεπτομέρειες εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου